Aubergine à la Romaine
door Peter.
Lekker voorgerecht of lunch en eenvoudig te maken. De meeste ingrediënten die niet op je tuin groeien, kan je tegenwoordig ook gewoon bij de ALDI kopen dus in dit geval hoef je wat lekker is niet van ver te halen. Het Burgemeester Keizersplein is niet ver weg.
2 aubergines
2 knoflooktenen (fijngesneden)
8 basilicumblaadjes
1 bol mozarella
1(potje)tomatensaus
150gram versgeraspte Parmezaanse kaas
gedroogd broodkruim van 1 snee witbrood
eetlepel roomboter
naar smaak zout en peper
Bereidingswijze:
Snij de aubergine in plakken van ongeveer een halve cm en bestrooi met zout en laat uitlekken (de bittere smaak wordt zo verwijderd) Laat ongeveer 30 minuten in een vergiet liggen.
Verwarm de oven voor op 180C.
Aubergines:
Spoel de stukken aubergine af en dep droog. Bestrijk met olijfolie (niet te veel) en leg ze 20 minuten in de hete oven (ze moeten een beetje zacht zijn geworden, maar niet té zacht).De plakken aubergine kunnen ook gegrilld worden in een grillpan.
Tomatensaus:
Zet de fijngesneden knoflook even aan in een pan met dikke bodem voeg de tomatensaus toe en maak de tomatensaus op smaak zoals je zelf het lekkerst vindt. Voeg op het laatst de basilicumblaadjes toe.
Opbouw:
Vet een ovenschaal in met olie en maak lagen van respectievelijk de auberginestukken, plakken of stukjes mozarella, tomatensaus, parmezaanse kaas.
Eindig met een mengsel van het laatste beetje Parmezaanse kaas en het broodkruim. Bovenop leg je de vlokken boter en plaats de schaal ongeveer een half uur in de hete oven. Laat even afkoelen alvorens te serveren (Op deze manier trekken de smaken in de aubergine).
Serveren:
Serveer als voorgerecht met een lekker stukje brood of serveer een grotere portie met een salade als complete lunch