Chutney van groene tomaten
door Peter
Wanneer je in het najaar tomaten oogst die nog groen zijn, dan kun je deze laten narijpen op de vensterbank. Worden ze niet helemaal rood? Verwerk ze dan in deze groene tomatenchutney!
INGREDIËNTEN:
1,5 kg groene tomaten, in stukken
1 kg geschilde moesappels zonder klokhuis, in stukken
750 g grof gesneden uien
250 gr selderijknol klein gesneden
120 gr rozijnen
100 gram verse geraspte gember
275 gr donkerbruine basterdsuiker
3,5 dl (kruiden- of appelcider-)azijn
1 eetlepel zout
(cayenne)peper naar smaak
3 laurierblaadjes
BEREIDING:
Doe alles bij elkaar in een pan en laat het 3 uur zachtjes stoven.
Maak de chutneypotjes van tevoren goed schoon en zorg dat ze steriel zijn.
Vul de potjes met de chutney, sluit ze, zet ze circa 10 minuten op zijn kop en laat ze verder afkoelen.