Fricassee van asperges met Fêta
door Peter
Een aloude Franse klassieker. En eens wat anders dan met aardappeltjes, botersaus, ham en ei.
Het lijkt eenvoudig, het is eenvoudig maar oh, oh wat een raffinement.
Asperges …..maar dan anders, heerlijk anders met die feta.
800 g groene asperges
250 g feta
2 hardgekookte eieren
4 takjes basilicum
5 el olijfolie
zout en peper
Bereiding
Snijd het uiteinde van de asperges en schil het onderste deel indien nodig.
Verhit 4 eetlepels olie in een grote koekenpan en bak er de asperges kort in aan. Kruid ze met zout en peper.
Draai het vuur laag en giet een glas water in de pan. Zet het deksel op de pan en laat de asperges beetgaar worden. Ga uit van 5, hooguit 8 minuten.
Snijd de feta in blokjes of verbrokkel de feta grof.
Hak de gekookte eieren grof.
Snijd of knip de basilicum fijn op een paar blaadjes na voor de garnering.
Strooi het fijngemaakte basilicum over de asperges in de pan en schud de pan een paar keer.
Verdeel de asperges over de borden.
Verdeel er de feta over en daarover de grof gehakte eieren. Strooi zo nodig nog wat zout en peper over het geheel. Garneer met de blaadjes basilicum.