Gesmoorde knolselderij met kerrie
van Everard Peelen
Wanneer je geabonneerd bent op een wekelijks biologisch groentepakket waarin de Nederlandse groenten van het seizoen worden geleverd, zit er in de maand november gegarandeerd knolselderij bij. De buurvrouw was de hele dag op pad en de buurman besloot dat hij die dag maar eens de knollen volgens het bijgeleverde recept bij het pakket zou maken. Het resultaat mocht er zijn. De volgende dag ging de deurbel en kregen we van de buurvrouw een enthousiast verhaal te horen over het recept dat hieronder staat Weer eens een verrassende variatie op knolselderij.
ingrediënten
1 kleine knolselderij, in blokjes van ½ cm
2 eetlepels citroensap
25 g boter
1 theelepel mild kerriepoeder
1 eetlepel gembersiroop
2 eetlepels crème fraîche
1 eetlepel bladselderij, fijngehakt
bereiden
Besprenkel de blokjes knolselderij met citroensap. Smelt de boter. Schep de blokjes knolselderij en het kerriepoeder erdoor. Voeg 100 ml water toe en smoor de blokjes knolselderij met het deksel op de pan in ca. 10 minuten gaar. Giet het vocht af. Roer de gembersiroop, de crème fraîche, zout en peper en de bladselderij erdoor.