recept

Koude komkommersoep

Twee koude soepen voor de komkommertijd

door Peter

Het is bijna weer komkommertijd. Wanneer de mensen vakantie hebben, de krant te dun is en de televisie alleen de Tour de France en veel herhalingen te bieden heeft. Het is weer tijd voor komkommersoep. Lekker makkelijk en prima om op een warme dag te eten of mee te nemen tijdens een picknick. In een gekoelde thermosfles meenemen naar de tuin kan natuurlijk ook. Hier volgt de link naar twee recepten voor koude komkommersoep. En wanneer we toch bezig zijn met koude soep, nog even de link naar twee andere koude soepen waarvan de recepten vorig jaar op deze website zijn verschenen. https://volkstuindoesburg.nl/recept/koude-spaanse-soep/

Romige komkommmersoep

INGREDIËNTEN

1 komkommerromige-komkommersoep

1 bosje dille

1 teentje knoflook

100 gram belegen kaas

125 mililiter slagroom

zout
BEREIDINGSWIJZE

Schil de komkommer, halveer hem en verwijder de zaadjes. Snijd de komkommer in stukjes. Maak de dille schoon en hak ze fijn. Pel de knoflook en snijd hem in vieren. Snijd de kaas in stukjes en pureer het met de komkommer, dille en knoflook. Voeg de slagroom toe en breng het op smaak met zout. Garneer met een bloem en blaadjes van Borage (komkommerkruid)

Komkommersoep met zalm

INGREDIËNTENKoude-Komkommersoep-Zalm-Dille

2 komkommer, niet geschild

5 deciliter magere yoghurt

2 teentjes knoflook, geperst

1 bosje dille, fijngesneden

peper

100 gram gerookte zalm, in reepjes gesneden

Citroen

BEREIDINGSWIJZE

Kun je jezelf weinig voorstellen bij deze komkommersoep, denk dan aan een malse zalmmoot met pittig, knapperig yoghurtsausje, wat dille en een schijfje citroen.

Voor 4 kommen verfrissende en smaakvolle soep:

Doe 2 ongeschilde komkommers en 2 uitgeperste tenen knoflook in de blender en voeg ongeveer een halve liter magere yoghurt toe, tot je de gewenste smaak en dikte hebt bereikt. Breng op smaak met een snufje zout en wat vers citroensap. Houd een schijfje citroen apart. Roer een handje verse geknipte dille door de soep en zet in de koelkast.

Vlak voor het opdienen roer je de soep nog eens door, bestrooi je haar met zalmsnippers, grof geknipte verse dille en versgemalen zwarte peper. Garneer met het schijfje citroen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *