Koude komkommersoep
Twee koude soepen voor de komkommertijd
door Peter
Het is bijna weer komkommertijd. Wanneer de mensen vakantie hebben, de krant te dun is en de televisie alleen de Tour de France en veel herhalingen te bieden heeft. Het is weer tijd voor komkommersoep. Lekker makkelijk en prima om op een warme dag te eten of mee te nemen tijdens een picknick. In een gekoelde thermosfles meenemen naar de tuin kan natuurlijk ook. Hier volgt de link naar twee recepten voor koude komkommersoep. En wanneer we toch bezig zijn met koude soep, nog even de link naar twee andere koude soepen waarvan de recepten vorig jaar op deze website zijn verschenen. https://volkstuindoesburg.nl/recept/koude-spaanse-soep/
Romige komkommmersoep
INGREDIËNTEN
1 komkommer
1 bosje dille
1 teentje knoflook
100 gram belegen kaas
125 mililiter slagroom
zout
BEREIDINGSWIJZE
Schil de komkommer, halveer hem en verwijder de zaadjes. Snijd de komkommer in stukjes. Maak de dille schoon en hak ze fijn. Pel de knoflook en snijd hem in vieren. Snijd de kaas in stukjes en pureer het met de komkommer, dille en knoflook. Voeg de slagroom toe en breng het op smaak met zout. Garneer met een bloem en blaadjes van Borage (komkommerkruid)
Komkommersoep met zalm
2 komkommer, niet geschild
5 deciliter magere yoghurt
2 teentjes knoflook, geperst
1 bosje dille, fijngesneden
peper
100 gram gerookte zalm, in reepjes gesneden
Citroen
BEREIDINGSWIJZE
Kun je jezelf weinig voorstellen bij deze komkommersoep, denk dan aan een malse zalmmoot met pittig, knapperig yoghurtsausje, wat dille en een schijfje citroen.
Voor 4 kommen verfrissende en smaakvolle soep:
Doe 2 ongeschilde komkommers en 2 uitgeperste tenen knoflook in de blender en voeg ongeveer een halve liter magere yoghurt toe, tot je de gewenste smaak en dikte hebt bereikt. Breng op smaak met een snufje zout en wat vers citroensap. Houd een schijfje citroen apart. Roer een handje verse geknipte dille door de soep en zet in de koelkast.
Vlak voor het opdienen roer je de soep nog eens door, bestrooi je haar met zalmsnippers, grof geknipte verse dille en versgemalen zwarte peper. Garneer met het schijfje citroen.