Rabarber anders; lekker toetje voor Pasen
door Peter
Zelfs rabarberhaters zullen dit toetje lusten, want de rabarber verliest in de oven vrijwel alles dat als samentrekkend wordt ervaren en wordt meer romig dan zuur! Mooi voorjaarstoetje. Eens heel wat anders met Pasen of Pinksteren.
500 g jonge rabarber
250 g stevige aardbeien
½ bosje munt (+ extra voor garnering)
50 g suiker
50 g boter
1½ eetlepel witte basterdsuiker
ca. 200 g mascarpone
bereiden
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Maak de rabarber schoon: snijd de wortelkanten en bovenkanten van de stengels af. Verwijder eventuele lelijke plekken. Snijd de stengels in stukken van 9- 10 cm. Maak de aardbeien schoon en snijd grote exemplaren doormidden. Hak de munt grof. Doe de muntblaadjes en suiker in een keukenmachine of blender en mix tot het een mooi groen mengsel is (of hak de muntblaadjes superfijn en meng ze door de suiker).
Smelt de boter met de basterdsuiker al roerend op laag vuur. Doe de rabarber in een passende ovenschaal en schenk de boter erover. Zet de rabarber ca. 15 minuten in het midden van de oven tot de stengels zacht zijn, maar niet uit elkaar vallen. Keer ze halverwege voorzichtig om.
Leg de laatste 3 tot 5 minuten de aardbeien bij de rabarber in de schaal, bedruip ze wat met het stoofvocht en zet de schaal terug in de oven tot de aardbeien iets zacht zijn.
Schep met een eetlepel op vier bordjes een ‘quenelle’ (eivormig balletje) mascarpone. Verdeel de aardbeien en rabarberstengels over de bordjes en bestrooi ze met wat muntsuiker. Garneer met muntblaadjes. Geef de rest van de muntsuiker erbij.