Rabarbercompote met aardbei
door Peter
Ingrediënten
1 kg. rabarber
200 gram suiker
2 eetlepels custardpoeder
beetje water
250 gram aardbeien in stukjes
Bereiding
Snijd van de rabarber de steelaanzet en het blad af.
Snijd de stengels in stukken van ca. 2 centimeter. Was deze, doe ze met het aanhangende water in een pan op een laag vuur.
Verwarm de rabarber al roerende tot er voldoende vocht vrijkomt en laat de rabarber in ca. 10 minuten op een matig vuur gaar koken.
Roer er driekwart van de suiker door.
Meng de custardpoeder, het restant suiker en een beetje koud water tot een glad papje en giet dit al roerende bij de zachtkokende rabarbermoes.
Blijf roeren tot de moes gebonden is.
Voeg de gewassen en aan stukjes gesneden aardbeien toe en laat weer aan de kook komen. Roer nog één keer door en laat daarna afkoelen.
Tip:
Deze compote is ook goed in te maken in potten.
Giet de kokende rabarbermoes in brandschone potten, draai de deksel erop en laat op de kop afkoelen.