recept

Coleslaw

Coleslaw
van de buurvrouw

Ingrediënten

Coleslaw

1/2 witte kool heel fijn geraspt of gesneden
2 tl zout
1 grote wortel, geschild en geraspt
1 tl zout
2 tl suiker
1 tl versgemalen witte peper
1 bakje sour cream (Abert Heijn)
3 el azijn of citroensap
1 mespuntje mosterd

Voorbereiding

“Vuile” bladeren van de kool afhalen en kool heel erg fijn snijden of in fijne reepjes raspen en met zout besprenkelen. De kool zo minimaal 15 minuten of langer laten staan en daarna goed afspoelen en uit laten lekken.

Wortel schillen en raspen

Bereidingswijze

Doe de sour cream, zout, peper, suiker, mosterd  in een grote kom en verdun het met de azijn of citroen.
Proef de dressing en indien nodig voeg een klein beetje meer suiker toe.
Voeg nu de kool en de worteltjes toe en meng dit goed.
Laat het minimaal 15 minuten in de koelkast staan voor je het serveert.
Het kan 2 dagen in de koelkast bewaard blijven.

Een gedachte over “Coleslaw

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *