Tortillas met raapstelen
Het is weer lente
Stamppot-tijd is over! Het is tijd voor lentegerechten!
Recept 2 personen
1 zakje kaassaus (50 g)
150 g geraspte belegen kaas
zout
versgemalen peper
4 wraptortilla’s
2 eetlepels sesamzaad
1 eetlepel boter of margarine om in te vetten
Bereiden
In een pan 250 ml water aan de kook brengen. Intussen de worteltjes van de raapstelen verwijderen. Raapstelen wassen en grof snijden. Oven voorverwarmen op 225 °C of gasovenstand 5. Lage, wijde ovenschaal invetten. Raapstelen met weinig water 2 à 3 minuten koken. Intussen kaassauspoeder door kokend water roeren. Raapstelen in het vergiet laten uitlekken en zoveel mogelijk vocht eruit duwen. Dan de kaassaus en helft van kaas door raapstelen mengen. Op smaak brengen met zout en peper. Tortilla’s vullen met raapstelen, oprollen en in ingevette ovenschaal leggen. Rest van kaas er dik over strooien. Sesamzaad erover strooien. Tortilla’s in oven schuiven en in midden van oven in ca. 12 minuten mooi goudbruin bakken. Serveren met frisse salade.