Zuurkoolschotel met banaan
Er zijn niet zoveel volkeren op de wereld die zout, zuur en zoet op één bord leggen. Nederlanders doen het en Chinezen ook. In deze zuurkoolschotel is het heel lekker om dat beetje zoet tegen te komen. De zuurkoolschotel is opgebouwd uit laagjes.
Oven op 180 graden. Aardappelpuree maken met een ei erdoor zodat de puree lekker luchtig wordt wanneer ze in de oven staat. Uitje fruiten en daarna gehakt erbij. Rul bakken en goed pittig maken. In de ovenschotel laagje puree doen. Daarop een laagje fijngesneden zuurkool en bedekken met plakjes banaan. Gehakt erop en nogmaals puree, zuurkool en banaan. Het laatste laagje moet puree zijn. Klontjes boter erop, afmaken met wat plakjes banaan en eventueel wat paneermeel, dan een half uurtje in de oven en smullen maar.
Voor de liefhebber; een ijskoud bruin biertje erbij.